Posted by: zvonimir | 15.09.2006

Eduardo Dasilva

003700717.jpg
Posljednja polusezona u Dinamu? – Eduardo
Momčad iz Eindhovena se već plasirala u osminu finala Lige prvaka. No, trener Koeman ne misli tankirati preostala dva kola: ‘Treba nam što više novca, moramo kupiti Eduarda.’

Nizozemci su zagrijani već nekoliko mjeseci. Izaslanici PSV-ova trenera Ronalda Koemana u nekoliko su navrata gledali hrvatskog Brazilca i šefu poslali izvještaj pun superlativa. No, realizaciji prijelaza ispriječio se Mamić – tražio je za odštetu deset milijuna eura.

Nizozemci tada nisu htjeli dati više od osam. No, u međuvremenu su osigurali proljeće u Ligi prvaka, dok ih u domaćem prvenstvu čeka teška borba za tron s Ajaxom. Unatoč dobrim rezultatima, Koemanov sastav vapi za jednim pravim golgeterom.

Vennegora of Hesselinka su prodali u Celtic, Patrick Kluivert je teško ozlijeđen, a Arouna Kone i Jefferson Farfan ipak nisu rođeni strijelci. Koeman je nizozemskim medijima potvrdio: “Naš prvi izbor je Eduardo. Do zime trebamo zaraditi što više novca kako bi ga mogli kupiti.”

Mamić stalno ‘trubi’: “Nema prodaje najboljih igrača Modrića i Eduarda.” No, nakon što PSV uskoro izađe s novom, koji milijun eura izdašnijom ponudom, teško će izvršni dopredsjednik ostati hladan. Zadržavanje Brazilca na silu moglo bi biti i dvosjekli mač.

Naime, Eduardo da Silva u Dinamu zarađuje 120 tisuća eura godišnje, a PSV mu nudi više deset puta više. A nezadovoljni igrač u svlačionici potencijalna je ‘tempirana bomba’…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: